IMS® Intrinsic Movement System

Ervaar de helende kracht van klank en beweging met de IMS bewegingsmethode ontwikkeld en in de praktijk getoetst door Romanie Bosman.

Je lichaam als resonerend instrument

Wil je meer energie, kracht, plezier, vitaliteit, ontspanning en balans in je dagelijks leven ervaren? Ben je toe aan een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen? Je lichaam is een krachtige kennisbron. IMS helpt je deze effectief aan te spreken.

Wat is de IMS bewegingsmethode?

IMS is een ervaringsgerichte bewegingsmethode, ontwikkeld om je (weer) in verbinding met jezelf, met je natuurlijke beweging en met de wereld om je heen te brengen.

De methode is gestoeld op drie principes die je lichaam als resonerend instrument versterken: gronding, klank-ademhaling (vocalisatie) en beweging.

Aan de hand van IMS werk je veilig en gericht naar een staat van diep ‘belichaamd luisteren’, waarin het lichaam zich op natuurlijke wijze aanpast, zichzelf vrijelijk kan reguleren/herstellen en het intrinsieke kwaliteiten/talenten de ruimte geeft. 

Hoe werkt de IMS bewegingsmethode?

De IMS bewegingsmethode is gebaseerd op drie principes:

Gronding

Klank-ademhaling (vocalisatie)

Beweging

Aan de hand van deze principes brengen we samen in een aantal sessies het zelfregulerend en zelfhelend vermogen van je lichaam in beweging. Je lichaam is hierbij een rijke bron van kennis. Die bron ga je ervaren en inzetten. Door bewust naar je lichaam te luisteren, bewegingsimpulsen te volgen en in beweging te uiten wat er binnen in jou leeft, geef je je lichaam de kans zichzelf te reguleren van binnenuit. Door dit te doen, versterk je je balans en ervaar je meer ontspanning en vitaliteit.

Samen werken we aan het bereiken van het lichamelijk en geestelijk evenwicht, zoals dat in oorsprong al in je lichaam en geest aanwezig is. Tijdens iedere sessie gaan we in wat er op dat moment – dus in het hier en nu – bij jou speelt. Door op basis van de IMS methode je systeem van binnenuit te reguleren, kom je weer meer in verbinding met jezelf en je omgeving (de wereld om je heen) en geef je jezelf de ruimte om je kwaliteiten en talenten ten volle te ervaren en in te zetten.

Voor wie is IMS bewegingsmethode bedoeld?

IMS kan een zeer effectief instrument zijn als je

  • even niet vanuit je hoofd, maar bewust (vanuit) je lichaam wilt ervaren
  • op een lichte en speelse manier je kwaliteit van leven wilt verbeteren
  • meer ontspanning, plezier, veerkracht, vitaliteit, harmonie en balans in je dagelijkse leven wilt ervaren
  • al dan niet preventief aan de slag wilt met je eigen welzijn en gezondheid
  • wilt luisteren naar je eigen lichaamstaal/een dieper inzicht wilt krijgen in wat je lichaam je te vertellen heeft
  • je lichaamswijsheid/de in jouw lichaam besloten kennis wilt ontsluiten en inzetten om meer uit je leven te halen
  • bewustzijn en actie in je persoonlijke dagelijkse praktijk wilt integreren
  • je expressieve bereik wilt vergroten en je creativiteit, talenten en kwaliteiten alle ruimte wilt geven

Voor meer informatie over de IMS methode of het plannen van je sessie ga naar de website:

https://intrinsicmovementsystem.com/

Zelf de IMS bewegingsmethode toepassen in je werk?
Word IMS® Practitioner!
Start: september 2023

Het IMS® Practitioner Training Program

Het IMS® Practitioner Training Program is er voor iedereen die lichaamsgericht wil leren werken. Ben je een professional binnen de zorg of in het onderwijs, bijvoorbeeld (lichaamsgericht) therapeut, vaktherapeut, psycholoog, arts, fysiotherapeut of coach? Of ben je als danser/ ex-danser geïnteresseerd in de natuurlijke intrinsieke beweging en wil je de helende kracht van klank en beweging leren kennen?

Ga dan voor meer informatie naar de website en schrijf je in!

https://intrinsicmovementsystem.com/ims-practitioner-training-program/